Guerlain Paris

Pierre-François-Pascal Guerlian opende in 1828 in Parijs zijn eerste parfumerie aan de Rue de Rivoli 42. In 1840 verhuisde hij naar Rue de la Paix 15. In 1853 maakte hij voor Keizerin Joséphine ‘Eau de Cologne Impériale’. Zoon Aimé kwam kwam in 1861 in het bedrijf en tekende vervolgens voor de geur ‘Jicky’. Na de dood van Pierre-François-Pascal kwam ook zoon Gabriel in het bedrijf die later weer door diens zoons Pierre en Jacques werd opgevolgd. Jacques introduceerde ‘Voilà, pourqois j’aimais Rosine’  in 1900. De tweede Guerlainwinkel opende in 1914 aan de Champs-Elysées no. 68. In 1935 verhuisde Jacques’ zoon Marcel de zaak naar Place Vendôme 2. Guerlain introduceerde vanaf 1828 meer dan 200 parfums. Bron: ‘The Art of Perfume’, C.M. Lefkowith.

Boekentip: ‘Guerlain, Les Flacons à Parfum Depuis 1828’, Michel Atlas et Alain Monniot.

Noot: L’Art Français verzamelt parfumflacons vanwege de flacons en niet vanwege de inhoud. Antieke parfums wijzigen in de loop van de jaren door allerlei invloeden van structuur, geur en kwaliteit. Wij geven daarom géén garantie op de authenticiteit/kwaliteit van een parfum; ook niet bij verzegelde flacons! Omdat het in alle gevallen om ‘tweedehands’ flacons gaat, waarvan de bron van herkomst niet te achterhalen is, kunnen sommige flacons een factice blijken te zijn, zonder dat dat op een label staat aangegeven. Naar de inhoud doen wij geen onderzoek; voor L’ Art Français is de flacon belangrijk en niet zo zeer de inhoud.

Wij vragen u vriendelijk om over het bovenste goed (!) na te denken, mocht u een parfumflacon toch willen kopen vanwege de inhoud… met name de Guerlain verzamelaars willen wij dit op het hart drukken. U kunt de flacon na aankoop namelijk niet retourneren op basis van een klacht over de geur/kwaliteit/authenticiteit van het parfum. Dank voor uw begrip.

Translate »