De gezichten achter L’Art Français

John Woudstra en Joke van der Mast zijn twee gepassioneerde verzamelaars die regelmatig naar Frankrijk reizen op zoek naar de mooiste (hoofdzakelijk) glazen trouvailles. De ‘jacht’ naar een glazen antikiteitje en het uitpluizen van de geschiedenis ervan, is de drijfveer achter deze passie.  Elke vondst wordt beschouwd als zijnde ‘in bruikleen’ . Want er wordt ook weer afscheid genomen van bijzondere vondsten, om te voorkomen dat de collectie het huis uitgroeit.

Daardoor ontmoeten zij anderen met dezelfde interesse voor het Franse glas, antieke parfumflacons of voor de art nouveau in het algemeen. Deze contacten en het uitwisselen van ervaringen, geven het verzamelen een extra dimensie.

John Woudstra had een grote collectie Nederlands en Scandinavisch glas (Leerdam, Copier, Kristalunie, Kosta Boda, Orrefors, etc.) opgebouwd. Deze collectie is verkocht en heeft de basis gelegd voor een verdergaande interesse in toonaangevende Franse glasmeesters uit ca. 1900 tot 1940.

Beiden verdiepen zich meer-en-meer in de art nouveau en art déco glaskunst en reizen Frankrijk af op zoek naar leuke inkoopadressen, interessante musea, etc. Het is voor hen een inspirerend avontuur geworden, waar met passie alle vrije tijd aan wordt besteed.

L’Art Français: met zorg en liefde verzameld in Frankrijk.

Joke van der Mast en John Woudstra

Joke van der Mast en John Woudstra

 

Translate »