Leveringsvoorwaarden

For our foreign costumers: ask for the English version of the Payment and Delivery conditions! 

Op alle gepubliceerde foto’s zit auteursrecht en deze mogen niet zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar door derden worden gebruikt voor adverteren of publicaties op enige andere wijze.

Van elk getoond object op deze website kunnen per e-mail  uitgebreide fotoreportages worden aangevraagd onder vermelding van het artikelnummer en de naam van het object.

L’Art Français verplicht zichzelf om uiterst accuraat de objectomschrijvingen op te stellen en melding te maken van eventuele aanwezige beschadigingen, flea bites, pin prics, chips, cracks, haarscheurtjes, haarlijntjes, storende glasbellen of iets dergelijks. Op verzoek kunnen van alle objecten zeer uitgebreide fotoreportages worden toegezonden, inclusief door u gewenste detailopnamen van eventuele gebreken.

Staan er onvolkomenheden in onze objectbeschrijvingen; meld deze dan s.v.p. en wij zullen uw opmerking bestuderen en indien nodig verwerken!

BETAAL- EN LEVERINGSVOORWAARDEN:

Betaalvoorwaarden:
Heeft u interesse in een van onze objecten en is er een wederzijds prijsakkoord, dan stuurt u aansluitend uw naw-gegevens (naam, adres, woonplaats/land) toe. Pas na ontvangst van uw gegevens wordt het betreffende object exclusief voor u gereserveerd. Aansluitend laten wij u weten wat de portokosten bedragen. Uw betaling kunt u voldoen op:

SNS Bank: NL43SNSB092528113 t.n.v. L’Art Français V.O.F. in Horn (Nederland)

Na ontvangst van de betaling krijgt u aansluitend een bevestiging hiervan per e-mail. In dit bericht delen wij u mede wanneer de betaling is bijgeschreven en geven wij u meteen de datum van verzending op. Na verzending ontvangt u aansluitend het Track-and-Tracenummer.

Uw bestelling dient binnen vijf werkdagen te zijn betaald, tenzij eerder anders te zijn overeen gekomen.
Indien u na deze termijn nog niet heeft betaald sturen wij u een herinnering. Mocht u twee dagen na deze herinnering niet nog hebben gereageerd c.q. betaald dan wordt het object opnieuw te koop aangeboden. Pakketten worden na ontvangst van de betaling binnen twee werkdagen aan u toegezonden (tenzij in geval van afwezigheid; wij stellen u dan direct op de hoogte!).

Alle prijzen op deze website zijn inclusief 21% BTW.

Algemeen:
L’Art Français verkoopt uitsluitend antieke en/of brocante objecten die allen ‘tweedehands’ zijn en waarvan de oorspronkelijke herkomst niet te herleiden valt. Antiek en brocante vertonen gebruikssporen. Er bestaat dus de mogelijkheid dat er kleine krasjes, aanslag, verlies van patina, lichte verkleuring vanwege licht/leeftijd, kleine gebruikssporen op het oppervlak, (motten)gaatjes bij stof, et cetera op/aan/in/onder een object aanwezig/zichtbaar zijn. Dit is geen schade maar maakt deel uit van de geschiedenis en de sfeer van een object. De gebruikssporen maken het antiek/brocante ‘antiek’ en geven het karakter. Echte beschadigingen worden altijd gemeld!

De foto’s de L’Art Français maakt, worden genomen in een studio met kunstlicht. Hierdoor kunnen kleuren anders overkomen dan in het echt. Elke kleur ziet er op een ander beeldscherm ook weer anders uit: ook dit kleurverschil is niet te voorkomen. L’Art Français doet in elk geval zijn uiterste best om zo kleurgetrouw te fotograferen.

L’ Art Français verkoopt antieke en vintage parfumflessen met soms wel en soms geen inhoud c.q. parfum. Vanwege de leeftijd en omdat het altijd om tweedehands flessen gaat (en het bij verzegelde flessen soms te achterhalen is of het om een factice/dummy gaat omdat wij flessen zelf niet openen), geven wij dus GEEN garantie op de inhoud c.q. geur c.q. originaliteit van het parfum. Dit geldt zeer beslist ook voor flacons die verzegeld zijn! Bij een volgens u afwijkende geur of zelfs afwezigheid c.q. verandering van een geur, gaan wij in geen enkel geval over tot terugname/terugzending van de parfumflacon(s).

Porto:
Voor onze Nederlandse klanten:

  • Objecten onder 100 euro worden als standaardpakketpost verstuurd of u moet duidelijk aangeven het pakket aangetekend te willen ontvangen. Standaardpakketpost tot 10 kilo kost € 6,95.
  • Objecten met een waarde vanaf 100 euro worden uitsluitend aangetekend verstuurd. De additionele kosten hiervan zijn € 8,60. Uw pakket is dan automatisch tot 500 euro verzekerd voor verlies of beschadiging.
  • Objecten die een hogere waarde hebben dan 500 euro worden standaard aangetekend & verzekerd verzonden. Uw pakket is dan automatisch verzekerd tot 5.500 euro. Het tarief in Nederland voor een pakket tot 10 kg is € 14,45.
  • In verband met de transportverzekering wordt de daadwerkelijke waarde van de inhoud van het pakket opgegeven aan het vervoersbedrijf.

Voor onze buitenlandse klanten:

  • Alle objecten worden standaard aangetekend met Track & Trace verstuurd. Uw object is dan automatisch verzekerd tot 500 euro. Pakketten met een inhoud van een hogere waarde worden standaard verzekerd verzonden tot een bedrag van 5.500 euro. Het tarief geven wij bij aankoop aan u door en is afhankelijk van het gewicht en het land waar het pakket naartoe moet worden toegezonden.
  • In verband met de transportverzekering wordt de daadwerkelijke waarde van de inhoud van het pakket opgegeven aan het vervoersbedrijf.

Betaalkosten:
Voor het gebruik van het betalingssysteem PayPal moet door L’Art Français worden betaald. Zodra u van PayPal wenst gebruik wenst te maken dan zien wij ons genoodzaakt om voor betalingen binnen Nederland 3,5% van het totale bedrag (aankoop+porto) aan u door te berekenen. Voor alle buitenlandse betalingen houden wij een gemiddeld percentage aan van 6,4% over het totaalbedrag.

Verpakking:
Aangaande de verpakkingskosten brengt L’Art Français u niets in rekening.
Al onze objecten worden met de grootste zorg ingepakt in beschermende luchtkussenfolies en in stevige kartonnen dozen. Parfums die in reeds geopende flacons zitten worden separaat in plastic, gesloten containers verzonden om lekken en lekschade te voorkomen: let op dit doen wij dus niet bij verzegelde flacons! Zie ook artikel ‘Aansprakelijkheid’.

Bij grote, zware, kostbare of uiterst fragiele objecten geeft L’Art Français er echter de voorkeur aan dat u het object komt zelf komt bekijken, beoordelen en/of ophalen; wij geven dat in dat geval duidelijk aan. U kunt tijdens uw bezoek het object op uw gemak beoordelen en u bent tot niets verplicht.

Aansprakelijkheid:
L’Art Français kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor ongelukken/schade veroorzaakt door gebroken glas/keramiek/brons/steen of iets dergelijks; dus voor ongelukken/schade die het gevolg zijn van het verzending/uitpakken.

Het kan in uitzonderlijke gevallen voorkomen dat een verzegelde flacon lekt gedurende een luchttransport. Dit lekken wordt veroorzaakt door het verschil in luchtdruk in de cabine gedurende de vliegreis. Wij verpakken onze flacons uiterst zorgvuldig, voorzien de stoppers en de halzen van extra bescherming en bedekken etiketten voorzorg halve met folie en tape. Mocht evenwel gelekte parfum toch schade veroorzaken aan een etiket o.i.d. dan kunnen wij hiervoor helaas niet verantwoordelijk worden gehouden.

L’ Art Français is niet aansprakelijk voor zogenaamde gevolgschade die afnemer of een derde ter zake van de producten mocht lijden.

Retourbeleid:
Ruilen of retourneren gaat alleen indien u eerst contact met L’ Art Français heeft opgenomen. Dat kan per e-mail of telefonisch. U kunt daarna objecten binnen vijf werkdagen per post ruilen of retourneren. Zodra het artikel in de originele verzonden staat en in de originele verpakking en ongeschonden retour is ontvangen en net zo zorgvuldig verpakt als wij doen (stopper, nek van een parfumflacon dus beschermd tegen lekken en etiket beschermd tegen schade veroorzaakt door gelekte parfum) wordt het aankoopbedrag minus de porto aan u teruggeboekt. Het aankoopbedrag wordt binnen twee dagen na ontvangst van de goederen aan u teruggeboekt. De verzendkosten van de retourzending zijn voor rekening van de koper. Wij bewaren van elk object alle detailfoto’s en kunnen dus de verzonden en de ontvangen conditie van een object nauwkeurig met elkaar vergelijken.

Indien een object ondanks alle zorgvuldigheid toch mocht tegenvallen, mag u het object in de oorspronkelijke staat uiteraard ook persoonlijk komen retourneren of ruilen.

Ruilen gaat in elk geval niet zodra:
– er sprake is dat het artikel door uw eigen toedoen is beschadigd.
– er sprake is dat een verzegelde parfumflacon door u is geopend.
– er sprake is dat de beschadiging(en) die tijdens het vervoer is/zijn ontstaan.
– er sprake is van normale gebruikssporen of kleurverschillen; zie artikel ‘Algemeen’.

Invoerrechten en belastingheffingen bij import:
In verband met de transportverzekering wordt de daadwerkelijke waarde van de inhoud van het pakket opgegeven aan het vervoersbedrijf. Kopers zijn zelf verantwoordelijk voor additionele kosten die door import/verzending worden veroorzaakt en geheven worden door de diverse instanties in hun land. Denk hierbij aan invoerrechten, BTW en andere mogelijke (belasting)heffingen die buiten de verantwoordelijkheid van L’ Art Français vallen. Deze kosten zijn altijd – en zonder discussie – voor rekening van de koper. De koper is persoonlijk verantwoordelijk om zichzelf van te voren te informeren over de heffingen die worden geheven in het land waar het pakket volgens de koper naartoe moet worden gezonden.

Rechtskeuzebeding:
De rechtsverhouding tussen de verkoper en de koper wordt beheerst door het Nederlands recht. Geschillen die uit de rechtsverhouding tussen de verkoper en de koper voortvloeien, zullen uitsluitend worden beslecht door de bevoegde rechter in het Arrondissement waar de verkoper is gevestigd. Verkoper heeft dus het recht om een geschil aan de bevoegde rechter in het Arrondissement Roermond (Nederland) voor te leggen.

Klanttevredenheid:
Mocht u ondanks alle voorzorgsmaatregelen een gevoel hebben dat u geen uitstekende service of informatie heeft ontvangen, dan horen wij dat natuurlijk wel graag. Op de reputatie van L’ Art Français zijn wij zeer zuinig en wij willen graag dat u een tevreden gevoel heeft én houdt, nadat u uw aankoop heeft ontvangen. Voor ons is een verkoop pas geslaagd als u er tevreden mee bent en dat u terugkomt bij L’ Art Français als een gewaardeerde klant.

BELANGRIJK:

  • L’Art Français geeft géén geurgaranties op de antieke en vintage parfums , ook niet op verzegelde flacons.

 

Translate »